معایب سیستمعامل لینوکس
در این مقاله قصد داریم شما را با معایب سیستم عامل معروف لینوکس آشنا کنیم. بهتر است قبل از شروع کار با این سیستم عامل این ده عیب را حتما مطالعه کنید. امروزه اکثر سرور ها مثل: سرور اختصاصی، از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند و در کنار مزایای آن بهتر است تا با معایب نیز آشنا شوید.
یک. فاقد نسخه استاندارد
لینوکس به جای یک نسخه مثل ویندوز و مک، چندین نسخه توسعه یافته توسط جامعهای به نام Distro یا توزیع دارد که این مسئله باعث گیجی افراد تازه کار میشود. به طور کلی انتخاب یک سیستم عامل استاندارد لینوکس برای مبتدیان بسیار دشوار است، از طرفی پشتیبانی قوی همه این نسخهها امکانپذیر نبوده و هر کدام توسط گروه خاص خود پشتیبانی میشود.
دو. یادگیری سخت
برای کاربران ویندوز و کاربران با تجربه فنی کمتر، یادگیری لینوکس سخت است. تعداد زیادی آموزش برای یادگیری لینوکس در وب وجود دارد. با این حال، منحنی یادگیری هر توزیع لینوکس متفاوت است. به عنوان مثال، برخی از توزیعهای لینوکس مانند لینوکس مینت برای مبتدیان بسیار مناسب هستند، در حالی که توزیعهایی مانند Arch حتی برای کاربران باتجربه لینوکس نیز سخت هستند.
همچنین می توانید در لینکدین و اینستاگرام ما را دنبال کنید.
سه. سهم بازار محدود
سهم بازار محدود بزرگترین مشکلی است که لینوکس در حال حاضر با آن مواجه است. به دلیل سهم بازار کمی که دارد، برنامه های محبوب ویندوز و مک توسط توسعه دهندگان به لینوکس منتقل نمیشوند که منجر میشود بسیاری از افراد از لینوکس استفاده نکنند. باید بدانید که بسیاری از برنامههای مورد علاقه شما ممکن است برای لینوکس در دسترس نباشند از طرفی پیدا کردن رایانههایی با سیستمعامل لینوکس به صورت پیش فرض، برای خرید بسیار سخت است.
چهار. عدم وجود نرم افزار اختصاصی
همانطور که گفته شد بسیاری از توسعه دهندگان بزرگ مثل آدوب به دلیل سهم کمی که این سیستم عامل از بازار دارد، به خود زحمت انتشار نرم افزار خود را برای سیستم عامل لینوکس نمیدهند و شما باید از نرم افزارهایی مانند Wine یا Virtualbox استفاده کنید تا نرم افزار مورد علاقه خود را در لینوکس اجرا کنید.
لینوکس همچنین فاقد نرم افزار خوب برای ادیت فیلم است. تنها دو نرم افزار مفید Kendlive و DaVinci Resolve برای ادیت فیلم در لینوکس وجود دارد.DaVinci Resolve برای ادیت پیشرفتهتر فیلم، Kdenlive برای ادیتهای ساده فیلم است اما هیچ کدام از این دو عملکرد خوبی به اندازه Wondershare Filmora یا Adobe After Effect در سیستم عامل ویندوز را ندارند.
پنج. عیبیابی سخت
اگر متخصص فناوری نباشید، یافتن عیب لینوکس مشکل است. همچنین یافتن شخصی برای کمک به حل مشکلات لینوکس نیز سخت است. هر کاربر ممکن است با مشکلات مختلفی روبرو شود که یافتن پاسخی برای آن در وب بسیار سخت است و کاربر باید خودش راه حلی برای مشکل پیدا کند. از طرفی اکثر نرم افزارهای لینوکس متن باز هستند و توسط کاربران مختلف توسعه یافتهاند که در اینصورت شما هیچ ضمانتی بابت آن دریافت نمیکنید و معلوم نیست نرم افزار روی سیستم شما کار کند یا نه. از طرفی پشتیبانی نیز برای این نرمافزار یا یافت نمیشود یا به سختی پیدا میشود و باید مدت طولانی صبر کنید تا مشکل حل شود، البته اگر حل شود.
شش. پشتیبانی ضعیف از بازیها
بازیهای ویدیویی پرطرفدار با فناوری Direct X ویندوز اجرا میشوند که برای لینوکس در دسترس نیست. از این رو، لینوکس بازی های زیادی را نمیتواند اجرا کند. البته لازم به ذکر است که در چند سال گذشته، Steam کار بزرگی برای آوردن بازیهای بیشتر به پلتفرم لینوکس انجام داده است. فناوری هایی مانند Steam Proton ، Wine، و Lutris میتواند به اجرای بازیها برای لینوکس کمک کنند اما قطعا با کیفیت خوبی اجرا نخواهند شد و این یک ضعف بزرگ برای لینوکس به حساب میآید.
هفت. سخت افزار پشتیبانی نشده
هیچ مفهوم درستی از Driver در لینوکس مانند سایر سیستم عاملها وجود ندارد و تمام درایورها در خود هسته لینوکس ساخته شدهاند. اما هسته نمی تواند برای هر سخت افزاری یک درایور داشته باشد. این مشکل باعث عدم سازگاری لینوکس با برخی از سخت افزارها میشود.
پرینترها و کارتهای وای فای بیشترین مشکل را از این بابت دارند. برای مثال بسیاری از کارتهای وایفای که از قبل در لپتاپ شما نصب شدهاند ممکن است با لینوکس سازگار نباشند یا برای کار کردن به پیکربندی اضافی نیاز داشته باشند.
هشت. عدم پشتیبانی فنی
بالاخره دیر یا زود به پشتیبانی فنی برای سیستم خود نیاز خواهید داشت. با این حال، برخلاف ویندوز و مک، هیچ فروشگاه محلی یا خدمات پشتیبانی درخواستی وجود ندارد که بتوانید از آن برای حل مشکل خود استفاده کنید.
شما باید با انجمن لینوکس در Stackoverflow، Reddit و دیگر انجمنها ارتباط داشته باشید که البته باز هم به طور قوری و از سوی افراد با تخصص بالایی به شما کمک نخواهد شد. همچنین همانطور که گفتیم یافتن مشکل در لینوکس سخت است و ممکن است بعد از بروز مشکل مجبور به ترک این سیستمعامل شوید.
نه. فاقد Hibernation
Hibernation یک ویژگی عالی است که هر سیستم عاملی باید داشته باشد، اما در لینوکس و توسعههایش یا وجود ندارد یا ناپایدار است. Hibernation در شرایط خاص بسیار مفید است و باعث صرفه جویی در زمان میشود.
احتمالا به زودی این مشکل در لینوکس حل میشود اما در حال حاضر اسن مسئله وحشتناک است. لازم به ذکر لست که این قابلیت برای کاربران ویندوز در دسترس است، اما کاربرانی که از ویندوز به لینوکس سوئیچ میکنند ممکن است به دلیل عدم وجود Hibernation در لینوکس به مشکل جدی بربخورند.
ده. فرمت نصب نرمافزار مشخصی وجود ندارد
بر خلاف ویندوز که فقط فایلهای exe دارد، هر توزیع لینوکس Package Manager مخصوص به خود را دارد که ساخت و نصب برنامههای لینوکس را برای توسعهدهندگان بسیار سخت میکند. فدورا دارای فرمت RPM، دبیان دارای فرمت DPKG و Arch دارای فرمت Pacman برای نصب هستند. اگرچه لینوکس فرمتهای Snap ، AppImage و Flatpak را دارد که تقریباً در تمام توزیعهای لینوکس نصب میشوند اما آنها نیز معایب خود را دارند.
نتیجهگیری
تمام ده موردی که ذکر شد معایب سیستم عامل لینوکس است اما نگران نباشید مزایای لینوکس بسیار بیشتر از معایبش است و این مقاله به هیچ وجه قصد ندارد بگوید که لینوکس سیستم عامل بدی است فقط این اطلاعات را به شما دادیم تا قبل از کار با این سیستم عامل تمام جوانب را بررسی کنید.