سومین رویداد سلامت، ایمنی و محیط زیست در همارسان دایان با حضور حسین منصوری، مدیر پروژه اکوسیستم فناوری و نوآوری و امیر ولدانی، رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست ایمیدرو برگزار شد. در این نشست چهار شرکت دانش بنیان محصولات خود را در زمینه های تصفیه آب، ضروری صنعت و معدن، پیشگیری و پیشگیری از حوادث معدنی و تصفیه هوا ارائه کردند.
منصوری در این همایش گفت: در حوزه معدن با مشکل ایده مواجه هستیم و داشتن ایده های نو برای حل مشکلات مختلف یکی از چالش های ما است. طبق استاندارد جهانی، 98 درصد ایده ها رد می شوند، یعنی از هر 100 ایده تنها دو مورد انتخاب می شود. 7500 شرکت علمبر در کشور وجود دارد و تقریباً 450 شرکت با همکاری معاونت علمی رئیسجمهور مورد تقدیر قرار گرفتهاند. از این تعداد 100 شرکت در صنعت معدن کار می کنند.
به گفته منصوره، این صد شرکت مورد ارزیابی قرار گرفتند و در مرحله اول 40 شرکت پذیرفته شدند. در نهایت 4 شرکت برای شرکت در این رویداد انتخاب شدند.
منصوری با اشاره به آمارهای جهانی تعداد شرکت های نوپا، انتخاب چهار شرکت را نگران کننده می داند و معتقد است که این تعداد باید افزایش یابد. وی گفت: 59 درصد شرکت های دانش بر نیاز به توسعه بازار، 28 درصد با مشکل تامین مالی و مابقی مشکلات مربوط به پرسنل است.
همچنین بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنعت اتاق بازرگانی با ارائه محصولات این دو شرکت دانشبر، صادرات این محصولات را در صورت برخورداری از کیفیت و صرفه اقتصادی لازم امکانپذیر دانست. و اعلام کرد که این امر از طریق انجام این موضوع در اتاق های بازرگانی مشترک محقق می شود
امیر ولدانی گفت: در HSE تلاش کردیم تا سلامت کارکنان، کارگران، حفظ محیط زیست و نوسازی معدن را تامین کنیم و همچنین برای افزایش بهره وری تلاش کردیم. ما باید راه های جدیدی برای پیش بینی و شناسایی ریسک ها پیدا کنیم. برای این کار باید زمینه ورود فناوری ها به حوزه معدن ایجاد شود.
روی صبحت امیرخانه بعداً با شرکت های دانش بنیان صحبت کرد و گفت: شرکت های دانش بنیان باید تصویر واقعی و واقعی از معدن و صنایع به دست آورند و تفاوت بین تونل ها و انفجارهای معادن را تشخیص دهند.
وی درباره تعداد شرکت های برگزیده نیز گفت: در این رویداد چهار شرکت انتخاب شدند و این به این دلیل است که باید از رعایت استانداردها اطمینان حاصل کنیم تا شاهد مشکلات بیشتری در این زمینه نباشیم.